Esquema per temes

 • 20M Día internacional de la felicitat

  Què és el Dia Internacional de la Felicitat?

  Es un dia per a ser feliç, naturalment! 

  Des del 2013, les Nacions Unides han celebrat el Dia Internacional de la Felicitat com a reconeixement de l'important paper que té la felicitat en la vida de les persones de tot el mon. Però... Que ens cal per ser feliços? Durant aquest trimestre analitzarem les causes i condicions necessàries per a poder assolir la felicitat, o com a mínim, per apropar-nos. 

  Al 2015, les Nacions Unides van proposar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, que pretenen  posar fi a la pobresa, reduír la desigualtat i protegir el nostre planeta - tres aspectes primordials que contribueixen a garantitzar el benestar i la felicitat —. 

  https://www.un.org/es/events/happinessday/

  Tasques: 3Carpeta: 1
 • 25N: Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones

  Cada 25 de novembre celebrem el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Aquest dia commemorem la data en què es produí el violent assassinat de tres germanes, activistes polítiques, en mans de la policia secreta de la dictadura de la República Dominicana al 1960. Per al moviment popular i feminista d’aquest país centreamericà,  aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència.

  Al 1981 aquest moviment va iniciar la commemoració amb una convocatòria anual i al 1999 l’Assemblea General de Nacions Unides va assumir la reivindicació.

  Commemorem aquest dia arreu del món per denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones, que té el seu origen en la manca d’equitat i la discriminació, i per reclamar la seva eliminació.

  Un problema de tothom

  La violència masclista no és un problema “de” les dones. Les agressions masclistes no són casos aïllats ni inevitables sinó que són fruit d’una societat masclista i amb desigualtats per raó de gènere que cal transformar.

  Treballem tots i totes per garantir el dret de les dones a viure lliures de violències.

  Font: http://jovecat.gencat.cat

  Fitxer: 1URL: 1Carpetes: 8Tasques: 2